"Vetrovi zime" definitivno ne dolaze ove godine

Veliko razočarenje za fanove književnog serijala Džordža R.R. Martina “Pesme leda i vatre”. Iz izdavačke kuće HarperKolins su objavili da željno iščekivani šesti deo serijala – “Vetrovi zime”, definitivno neće biti objavljen tokom ove godine. U obrazloženju se kaže da “čudovišta od knjige” predstavljaju ekvivalent od dva do tri romana drugih pisaca, a i da zbog kompleksnosti radnje jednostavno zahtevaju izuzetnu koncentraciju pisca.

Doduše, ako je za utehu, tri novele iz seta koji prethodni knjigama stiže ove godine, tako da će fanovi tu moći da pronađu neke interesantne detalje koji će objasniti neke stvari iz samih knjiga. Reč je o antologiji “Vitez sedam kraljevstava” gde će biti okupljene i priče koje su razbacane po nekim drugim antologijama, ali sada će biti po prvi put objedinjene na jednom mestu.

Sam Martin je na svom blogu napisao: “Neću da pravim koincidenciju sa Božićem ili Danom zaljubljenim ili Linkolnovim  rođenjem. Knjiga neće vaskrsnuti iz mrtvim sa Isusom na urskršnju nedelju. Kada bude gotova, napisaću da je gotovo – kojeg god dana da se to desi”.

Oni koji se pitaju kako će sve ovo uticati na tv-seriju “Igra prestola”, već su videli, ako čitaju knjige, da što više serija napreduje sve više se udaljuje od književnog predloška. Stoga, treba očekivati da će tvorci serije D.B. Vajs i Devid Beniof to koristiti sve više.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s