Lajonsgejt želi još "Igara gladi"

Franšiza “Igre gladi” je izuzetno uspešna za Lajonsgejt, pa se sada ovaj filmski studio suočava s problemom šta dalje, pošto se serijal uskoro završava. Ostalo je još samo da se u novembru prikaže “Igre gladi: Sjaj slobode 2”, čime se završava ono što je napisala Suzan Kolins, autorka književnog serijala.

Lajonsgejt nemaju dostojnu zamenu za ovaj projekat. Najbliži njemu su “Divergenti”, ali je prvi film ovo serijala imao samo oko 40% onoga što su zaradile prve “Igre gladi”. Stoga ne čudi što sada studio pokušava da naše načina kako da produži svoju franšizu – bilo preko prednastavaka, bilo preko nastavaka.

Naravno, tu se sada pita i spisateljica Kolinsova da li želi da ide dalje ili joj se više sviđa da se rade novi filmovi o Panemu. Vorner Bros nešto slično radi sa Harijem Poterom.

U međuvremenu je najavljeno da će poslednji film iz “Igara gladi” biti remasterovan i biti prikazivan u Americi od 20. novembru. Ovo će biti prvi film iz “Igara gladi” koji će u 3D biti prikazivan u Americi i treći u IMAX formatu, jer prošlogodišnji “Sjaj slobode 1” nije tako urađen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s