BLIC: Film "Mrkli mrak" ispunio "Zvezdu" do poslednjeg mesta

– Ovo je, praktično, rimejk jednog filma na kojem sam radio pre par godina, bez ikakvih novčanih sredstava. Film govori o mračnoj sudbini koja spaja nekoliko ljudi – kaže mladi reditelj Momir Milošević čiji film “Mrkli mrak” je večeras prikazan u prepunoj sali bioskopa “Zvezda”.

Film je prikazan premijerno u punoj sali biokopa “Zvezda”

Brojna publika, mahom mlađih gledalaca, uživala je u premijeri kratkog horora „Mrkli mrak“, inače drugog dela trilogije mladog i talentovanog Momira Miloševića.

Reditelj je prikazao tamnu priču smeštenu u urbanoj sredini, nesnađene likove suočene sa sopstvenim problemima i njihovu mračnu sudbinu.

Milošević je za prvi deo trilogije, pod nazivom “Mrak”, dobio nagradu publike na Festivalu srpskog filma fantastike, pa puna sala “Zvezde” i ne čudi.

– Sam čin snimanja mi je jako užbudljiv  i veoma uživam u tome, iako faza produkcije zna da bude maltretiranje – dodaje Milošević.

Mladi reditelj, koji je diplomirao na Londonskoj filmskoj akademiji, priča da je snimao “Mrkli mrak” u želji da stimuliše maštu gledaoca i pokrene srpsku kinematografiju u pravcu novog talasa horor filma.

– Film je veoma kreativan. Vidi se mladi danas imaju potencijala i to je ono što je potrebno našem društvu – izneo je svoje utiske Nemanja Mihajlović, nakon što je odgledao “Mrkli mrak”.

A Milošević se sprema za novi projekat: dugometražni film “Otvorena”, za koji kaže da će biti “atmosferična drama sa elementima horora”.

Leave a comment