Fael Tirith – FRP Turnir

Tokom održavanja Tolkinfesta, predstojećeg vikenda u Košutnjaku, biće održani i FRP turniri – startuju već prvog dana festivala, u subotu od 14.00. Ako želite da im se pridružite, pročitajte sledeću najavu organizatora, u kojoj se kaže sledeće:

Srednja Zemlja je uvek obilovala blagom, od izgubljenih dragulja Silmarila, preko davno zaboravljenih tamnica i kula prepunih zabranjenog zlata, prstenova moći, neizmernih patuljačkih rudnika, pa čak i do biljaka neverovatnih svojstava.

Ali, Srednja Zemlja je uvek imala i heroje, od običnih, prostih zemljoradnika, veštih zanatlija, preko jakih ratnika, i sve do plemenitih prinčeva, koji su tragali za njenim blagima i često upadali u avanture i tako stvarali priče koje su postajale najveće blago od svih koje je Srednja Zemlja ikad imala da ponudi.
Vreme je da se upišete u jednu takvu priču.

FAEL TIRITH
FANTASY ROLE-PLAY TURNIR!
Na Festivalu Tolkinove Fantazije

Uvod u priču:

Gondor (Zemlja kamena -sindarin), drevno kraljevsto ljudi, osnovano od Vernih Numenorejaca posle propasti njihovog ostrva-kraljevstva, uvek je bio bastion ljudstva. Uz pomoć Nandora, vilenjaka, i blaga donešenih sa ostrva Numenor, Gondor je cvetao prvih hiljadu godina svog postojanja, a posle Sauronovog poraza, služio je kao zemlja nadzor nad tamnim zemljama Mordora. Blagostanje je trajalo sve do T.A 950 i pojave mračnih ljudi sa juga, Haradrima. Posle mnogo ratova sa njima, i užasne Velike Kuge T.A 1636 koja je desetkovala narod, mnogi Numenorejci plemenitog roda ostali su bez svojih drevnih loza.T.A. 2050, Earnur, poslednji kralj Gondora odlazi na dvoboj, izazvan od strane Veštac-Kralja, više nikad se ne vraća i Gondor ostaje bez kralja.

Zemlja više nikad nije bila mirna, ali još godinama posle toga cvetalo je prijateljstvo izmedju Edhellonda (Luka Vila -sindarin) i Dol Amrotha (Brdo Prinčeva -sindarin) i Belfalas je ostao jedno od mirnijih mesta u kraljevstvu zahvaljujući vladarima ovih gradova.

Sada, Treće Doba se bliži kraju i vilenjaci osećaju da je vreme da napuste svoja drevna obitavališta, i odu preko mora u Valinor koje ih toliko dugo zove, ali pre toga imaju poslednji poklon za svoje vekovne prijatelje, ljude Dol Amrotha…

PRAVILA TURNIRA:
Sistem koji će se igrati je MERP (Middle Earth Role Playing).

Igraju grupe igrača od 4-5 članova. Svaka grupa ima svog Game Mastera, i svi igraju istu avanturu. Igrači će dobiti gotove, pregenerisane likove, sa kojima će igrati i koje će podeliti izmedju sebe kako žele. Oni će takodje biti isti za svaku grupu. Boduje se ostvarivanje odredjenih ciljeva u avanturi, kao i sam roleplay naravno. Grupa sa najviše bodova, ili ona koja prva stigne do cilja (kraja) avanture –pobedjuje.

Turnir traje 4 sata. Prvih pola sata je rezervisano za podelu likova i pitanja, a narednih 3 i po za samu igru, mada je realno potrebno 2 sata da se zavrsi avantura.

Možete se prijaviti kao pojedinac, ili kao cela grupa. pojedinci će biti formirani u random grupe.

Prijave se vrše preko Fael Tirith page-a
https://www.facebook.com/pages/Fael-Tirith-FRP-turnir/1580619852219979?fref=nf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s