Loš start "Fantastične četvorke"

Novi film o Marvelovim superherojima – “Fantastična četvorka” nedavno je imao svetsku premijeru, a kritika i publika su, najblaže rečeno, mlako primili adaptaciju istoimenog stripa.

Ostvarenje o četvoro mladih prijatelja zainteresovanih za nauku, koji, nakon eksperimenta sa paralelnom dimenzijom, dobijaju nadljudske moći, zabeležilo je vrlu slabu gledanost u bioskopima širom sveta zaradivši “samo” 26,2 miliona dolara. Ovo je jedan od najlošijih prvih vikenda svih vremena za jedan visokobudžetni holivudski film. S druge strane, kritičari pišu da četvrta adaptacija stripa “Fantastična četvorka” nema “ni radnju, ni likove vredne pomena, a kamoli dijalog”.

Još tokom snimanja šuškalo se o famoznim “kreativnim razlikama” između studija Foks i reditelja, svađama na setu, a u finalnoj verziji filma primetno je da nedostaju neki delovi viđeni u trejleru. Takođe, glumica Kejt Mara u nekim scenama ima normalnu frizuru, a u drugima bolno očiglednu periku, što znači da su neki delovi dosnimavani mesecima kasnije.

Posle očajnih kritika i slabe premijere, na Tviteru se oglasio se i reditelj DŽoš Trank.

“Pre godinu dana, imao sam fantastičnu verziju ovog filma. Dobila bi odlične kritike. Nažalost, vi je nikada nećete videti”, napisao je reditelj, koji je vrlo brzo obrisao sporni tvit.

Niko nije siguran šta ovo znači za nastavak filma, čija je premijera već zakazana za jun 2017. godine.

Nezadovoljstvo zbog loše ekranizacije dovelo je i do peticije fanova da se film vrati tamo gde pripada – Marvel studiju.

“‘Fantastična četvorka” je veliko razočaranje. Molimo vas, potpišite ovu peticiju, kako bismo već jednom dobili dobru adaptaciju Marvelove prve porodice. Potpišite ovu peticiju i zbog toga što ne želimo novi nastavak. Pustite da fanovi dobiju šta žele i naterajte Foks da vrati prava Marvelu “, stoji između ostalog uz peticiju na sajtu Change.org kojom fanovi apeluju na Foks da prava na film vrati Marvelu. Peticija je pokrenuta 10. avgusta, a do sada ima 15.000 potpisa.

Inače, Marvel studio je svojevremeno zbog problema s novcem morao da proda prava na snimanje filmova o njihovim najvećim herojima, samo da bi mogli da nastave s radom. Danas su oni moćna korporacija.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s