Ridli Skot: NASA mi je pre dva meseca rekla za vodu na Marsu

Slavnom reditelju Ridliju Skotu, čiji će film “Marsovac: Spasilačka misija 3D” od sutra biti na redovnom repertoaru u bioskopima u Srbiji, NASA je pokazala fotografije vode na Marsu još pre dva meseca, ali je tada bilo prekasno da uključi nove informacije u svoj film.

Ova ekranizacija romana, koji je kod nas objavio “Evro Đunti”, na jednom nivou možda izgleda kao džinovska reklama za NASA, ali je upravo bliska saradnja između agencije i ekipe Skotovog filma dovela do toga da reditelj ne izgleda iznenađeno zbog poslednjih vesti o Marsu.

Na pitanje novinara da li je znao da postoji voda na Marsu, odgovorio je: “Znao sam to još pre nekoliko meseci”, prenosi domaći distributer “Megakom film”.

NASA je pomogla Skotu i scenaristi Dru Godardu da naprave što realniju površinu Marsa i da na pravi način dočaraju ekstremne uslove koji vladaju na povšini.

Skot je istakao da NASA istražuje vodu na Marsu već dugo. “Kada sam prvi put razgovarao sa NASA-om, dobili smo brojne informacije, uključujući da se na površini nalaze masivni glečeri. Bela površina Marsa, za koju sam mislio da je pokrivena prašinom, ispostavilo se da je led… I ja sam se zapitao da li je to okean”, nadovezao se Skot u izjavi medijima nakon što je NASA objavila svoje neverovatno otkriće.

U središtu filma je astronaut Mark Vatni (igra ga Met Dejmon), prvi čovek koji je kročio na Crvenu planetu. Ubrzo nakon sletanja, Vatni je suočen sa opasnošću da bude i prvi koji će na Marsu ostaviti svoje kosti, jer je spasilačka ekipa udaljena milionima kilometara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s