Na aukciji peticija da Džeger glumi u Paklenoj pomorandži

Peticija iz daleke 1968. godine u kojoj potpisnici, među kojima su svi članovi Bitlsa, traže da Mik Džeger glumi glavnu ulogu u filmu “Paklena pomorandža”, našla se na onlajn aukciji.

Prema pisanju Gardijana, peticija je upućena piscu Teriju Souternu koji je tada radio na scenariju za film u kom je trebalo da sadističkog Aleksa igra britanski glumac Dejvid Hemings.

“Mi, dole potpisani, veoma smo razočarani i žustro protestujemo zbog izbora Dejvida Hemingsa umesto Mika Džegera za ulogu Aleksa u ‘Paklenoj pomoradži'”, stoji u poruci na koju su osim Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringo Stara svoje potpise stavile i mnoge druge poznate ličnosti, među kojima Anita Palenberg, Džejms Foks i Marijana Fejtful.

Očekuje se da peticija, čija je početna cena 14.000 dolara, dostigne cenu od 25.000 dolara.

Džeger je jedno vreme posedovao filmska prava na roman Entonija Burdžesa koje je kasnije prodao filmskom producentu Saju Litvinofu.

Litvinof je planirao da Džonu Šlezingeru poveri režiju filma, u kom bi Džeger igrao glavnu ulogu, a Bitlsi pisali muziku.

Film “Paklena pomorandža” snimio je na kraju 1971. godine Stenli Kjubrik, koji je, takođe, bio i autor scenarija. Ulogu Aleksa dobio je Malkolm Mekdauel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s