Prvu epizodu “Dosijea X” gledalo 16,2 miliona ljudi

Kultna serija Krisa Kartera “Dosije X”, koja je proslavila glumce Dejvida Duhovnija i Džilijen Anderson, vratila se na male ekrane u SAD-u. I posle trinaest godina od poslednje prikazane epizode, popularna naučno-fantastična serija potvrdila je da ima verne obožavaoce. Prvu epizodu desete sezone gledalo je 16,2 miliona gledalaca, a u ciljnoj grupi od 18-49 koja je najprivlačnija oglašivačima – 6,1 milion. Ima istine i u tome da je vetar u leđa “Dosijeu iks” bila utakmica Američke fudbalske lige koju je gledalo oko četrdeset miliona gledalaca.

Poređenja radi, prvu epizodu emitovanu 1993. godine gledalo je 12 miliona, a kraj serije emitovan 2002 – 13,3 miliona. 

Gledanost druge epizode nove sezone manja je skoro za polovinu. Ali i tih 9,7 i u ciljnoj grupi 18-49 3,2 miliona, za televiziju Foks je odlično imajući u vidu da je ove sezone pored „Dosijea iks”, jedino hit muzička drama „Imperija” uspela da pređe cifru od tri miliona u ciljnoj grupi koja ima donosi zaradu.

„Dosije iks” bio je daleko ispred konkurencije koju su u činili rijaliti „Neženja”, superherojska drama „Super devojka” i komedije „Telenovela”, „Superstore” i „Luda bivša devojka”.

Publika je oduševljena, prvenstveno zbog toga što je serija ostala baš onakva kakvu smo je ostavili pre trinaest godina, samo malo modernija. To se odnosi na nove društvene prilike, pominjanje Edvarda Snoudena, ali i tehnološke inovacije koje su neke gledaoce navele na razmišljanje da serija izgleda mnogo skuplje nego ranije. Producenta Krisa Kartera takav komentar je nasmejao, jer je većina epizoda koje je publika videla pre više od jedne decenije bila skuplja od dve nove koje su prikazane.

Ima li šanse za nastavak, pitanje je koje sada najviše interesuje obožavaoce serijala. Karter, za sada, želi da publika uživa u ostatku epizoda nove sezone, a za eventualnom nastavku će se pričati kada za to dođe vreme.

Nove epizode koje su agente Ef-Bi-Aja Moldera i Skali vratile na posao, gleda i publika u Srbiji putem kablovskog „Foksa” (utorkom u 22 časa). 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s