Danas i sutra u Domu Omladine – 4. ChibiCon

“ChibiCon” – konvencija japanske pop kulture biće održana 30. i 31. januara u beogradskom Domu omladine u organizaciji udruženja “Sakurabana”.

Ovaj festival se ove godine organizuje četvrti put i predstavlja manju – zimsku verziju popularnog festivala “Japanizam”.

Sam naziv “ChibiCon” je skovan od dve reči, “Chibi” (japanski za “malo”, ali i sa “ljubak i sladak” nijansom značenja) i skraćenica “Con”, od convention (engleski “konvencija”, tako da i ime govori o kakvom se događaju radi.

Kao i prethodnih godina, biće održana brojna predavanja, zatim tribine, performansi, takmičenja u različitim igrama, izložbe, kvizovi,…

Veliku pažnju će kao i na ranijim konvencijama privući neizostavno takmičenje u kospleju, a najbolji takmičari će dobiti nagrade.

Prodajno-izložbeni sajam spada u najatraktivnije sadržaje konvencije jer se tu mogu videti i kupiti stvari koje se inače retko viđaju u slobodnoj ponudi – unikatni nakit i odeća inspirisani Japanom; posteri, bedževi i crteži u manga stilu koje su svojeručno izradili umetnici; anime figure, torbe, privesci za ključeve i slična roba; i eksluzivna ponuda domaćih strip izdavača, kao i nova i stara izdanja mangi na raznim jezicima.

Ulaznica za jedan dan je 350 dinara, za oba dana 600, a VIP ulaznica 2000 dinara. Ceo program i detalje konvencije možete pročitati OVDE.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s