“Iks-men” maraton u Beogradu i Nišu

Flmski „Iks-men” maraton, u okviru kojeg će biti prikazana tri filma iz novog serijala priče o ljudima sa iks-genima, biće organizovan danas u bioskopu „Sinepleks” u TC Ušće u Beogradu, a 18. maja u bioskopu „Vilin grad” u Nišu.

Obožavaoci serijala moći će da pogledaju „Iks-men: Prva klasa”, zatim „Iks-men: Dani buduće prošlosti” i od 23 sata pretpremijerno u našoj zemlji „Iks-men: Apokalipsa”.

U prvom filmu Čarls Zavijer i Erik Lenšer, pre nego što su postali Profesor Iks i Magneto, bili su samo dva mladića koja su tek otkrivala svoje neverovatne moći, najbolji prijatelji u borbi protiv zla i stradanja. Tokom borbe putevi su im se razišli i započeo je večiti rat između Magnetovog bratstva i polaznika specijalne škole Profesora Iksa. U drugom filmu, iks-men tim bori se za opstanak mutanata, a pomoć pronalaze u prošlosti.

U novom nastavku, čija je premijera zakazana za 19. maj, prikazan je sukob među mutantima nakon što prvi ikada stvoreni „iks-čovek” odluči da se osveti svojim neprijateljima. Apokalipsa okuplja četiri jahača: Storm, Ejndžel, Psajlok i Magneta, sa kojima pokušava da konačno „oslobodi” svet od ljudi i slabih mutanata i tako stvori novi svetski poredak kojim bi vladao.

Film je režirao Brajan Singer, a glavne uloge igraju Džejms Makavoj, Majkl Fasbender, Sofi Tarner i oskarovka Dženifer Lorens.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s