Tribina Društva ljubitelja fantastike LK: Kapetan Amerika: Građanski rat

Film “Kapetan Amerika: Građanski rat” je i dalje aktuelan u srpskim bioskopima, a o ovom supereherojskom ostvarenje razgovarali su, na tribini Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”, Miljan Tanić, Miloš Cvetković, Andrijana Sofrenović i Milan Krunić.

Lk i Gradjanski rat

Sam film je u svetu zaradio preko milijardu dolara, a prvo pitanje za učesnike razgovora bilo je šta im se to nije svidelo u filmu?

Milan Krunić je svoje viđenje sažeo u rečenicu da “ne valja to što je film zapravo Avendžersi dva i po”, i dodao da je negativac “bledunjav”. Andrijana Sofrenić je zaradila negativne uzvike od muškog dela publike izjavom da ne voli Skarlet Johanson, dok je Miloš Cvetković istakao da mu tokom filma skoro ništa nije smetala, ali kasnije – kada se malo bolje razmisli, realno “Građanski rat” ima previše likova. Ipak, Miljan Tanić je istakao da je bilo manje likova, neki bi kukali kako film nije veran stripu, tako da bi sigurno i sa time bilo teško zadovoljiti sve ukuse.

Posle je usledilo, sasvim logično, pitanje šta je to što se prisutnima dopalo u filmu?

Za Krunića spisak je bio poduži – dobar razvoj likova, dobra motivacija, dobro napisani dijalozi, uz napomenu da je ovo više drama nego superherojski film. Andrijana je ponovila dobro izgrađene likove, ali i činjenicu da je film zabavan! Miloš se složio sa onim što su prethodni govornici istakli i izdvojio kraj filma i to kako su vezane motivacije likova i date tri vizije osvete. Za Miljana odlična je fotografija ali i činjenica da publika uvek zna šta se dešava na platnu, pa i u borbama se tačno vidi ko je ko!

Uz veliko učešće publike, kasnije se prešlo na poređenje sa filmom “Betmen protiv Supermena”, što je neizostavno dovelo do poređenja onoga šta i kako radi Marvel, a šta i kako DC, a za sam kraj tu je bilo pitanje šta se može dalje očekivati od superherojskog filma – da li će nestati, prerasti u posebnu nišu… Andrijana je tu istakla da – ako se pogleda zarada filmova, da se superherojski film već uspostavio kao nešto što neće tako lako nestati iz bioskopa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s