Karpenter snima novi nastavak "Noći veštica"!

Produkcijska kuća “Blumhouse” juče je objavila da sprema nastavak čuvene horor franšize, kao i da će izvršni producent biti niko drugi do – Džon Karpenter!

– Odlučio sam da se, nakon godina i godina kuknjave zbog raznih nastavaka, vratio i povedem ovu priču – rekao je Karpenter, koji je autor originalnog filma iz 1978. godine, koji je pomerio granice u ovom žanru.

– Pomoći ću i režiseru, a tu su i producent Malek Akad i superstar horora Džejson Blam. Šta može da krene po lošem? Dakle, pokušaćemo – rekao je Karpenter.

Džon Karpenter

Originalni film iz 1978. proslavili su Džejmi Li Kertis, Donald Plizens i Nik Kesl, a rimejk iz 2007. godine, koji je režirao Rob Zombi, kritika je bukvalno sahranila, ali i Karpenter.

U ovom trenutku se ne zna ništa o novom filmu – ni ko će glumiti, ni da li će u pitanju biti potpuno nova priča ili rimejk originala, možda nastavak originalne priče…

Postoji velika šansa da scenario napiše baš Karpenter, koji je sa Debrom Hil autor i prvog dela.

Majkl Majers Noć veštica

– Najveći izazov je biti iskrfen prema originalnom duhu filma. Ne komplikuj. Ispričaj jednostavnu priču. Ispričaj je kako treba. Originalni film je snimljen s veoma malo novca i imao je malu, ali strašnu priču. To je ono što bismo i sada trebali da uradimo – objasnio je Karpenter, ali nije otkrio kada se film može očekivati u bioskopima.

Nakon originalog filma, u kojem se proslavila Džejmi Li Kertis, do sada je snimljeno devet nastavaka. Nijedan nije postigao ni približan uspeh kao prvi, za koji je zaslužan baš Karpenter. Ljubitelji horora sada s pravom mogu da očekuju ostvarenje istog nivoa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s