U "Popari" predstavljena "Tajna stare vodenice"

U beogradskom klubu “Popara” predstavljena je knjiga niškog pisca Miloša Petkovića “Tajna stare vodenice”. U opuštenoj atmosferi, pred punim klubom, prvo je urednica Portalibrisa Dubravka Dragović-Šehović podsetila kako je izgledao start saradnje sa mladim piscem – koji iza sebe ima već dve trilogije, kao i da je ovo delo koje je Petković najlakše napisao. “Miloš je sa svakim romanom sve bolji, a ovde mi se naročito svidelo što se setio Čajkanovića koji pomaže likovima”, rekla je Dubravka i dodala da je takođe veliki plus uvođenje vampira “ali na izvoran način” – što znači da to nisu “holivudski vampiri”. Pošto je Miloš završio drugi deo ove – nove – trilogije, ta knjiga će biti objavljena do jula, a treći deo se može očekivati već za Sajam knjiga u Beogradu!

Vodenicari

Aleksandar Van Helsing Petrović, poznatiji u narodu kao Aca Seltik, je podsetio da nas po vampirima i prepoznaju u svetu, a da “Tajna stare vodenice” ima izuzetan potencijal. “Moja urednica iz Radio Beograda je jednom postavila pitanje šta bi bilo da su se sreli Robin Hud i Sveti Sava? Ta priča nije napisana, mada bi istorijski bila moguća, ali nešto slično je Miloš uradio u svojoj knjizi”, rekao je Aca i dodao da je reč o “internacionalnom potencijalu” jer su likovi prepoznatljivi svuda u svetu!

Pisac Miloš Petković je oktrio da mu se ideja za “Tajnu stare vodenice” javila još u vreme dok je pisao “Perunovog hroničara”, ali da mu je urednica Dubravka rekla da ta njegova priča ima potencijala za trilogiju, pa je ostavio po strani dve i po godine, dok joj se nije posvetio. “Odlučio sam da u ovoj priči imam omiljene junake iz detinjstva i da ih dovedem u Srbiju i onda suočim sa tri čuvena srpska vampira”, kaže Miloš o svojoj priči u okviru koje je potraga za sedam mačeva.

“I ovo će, nažalost, biti trilogija – malo sam umoran od serijala ali je jedan lik preuzeo ulogu da vodi, iz senke, ostale junake. To je Nikola Tesla i zato će biti pisan i treći deo”, otkrio je Petković. Drugi deo, koji je napisan i koji treba da se uskoro odštampa, zove se “Poljubac princeze Ildiko”, dok je radni naziv trećeg dela “Teslin vremeplov”. Za razliku od “Tajne stare vodenice” priča drugog dela će biti dinamičnija, najavljuje Petković.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s