Džejms Bond u Beogradskoj filharmoniji

Finale ciklusa „Za avanturiste“ Beogradske filharmonije posvećeno je Džejmsu Bondu čije je ime garancija za istinsku avanturu, u petak, 27. maja, (Kolarac, 20h).

foto: Promo

Prvi put na programu naći će se muzika iz filmova o tajnom agentu 007, koju će sa filharmoničarima izvesti dirigent Gabrijel Felc.

Izbor muzičkih tema iz čuvenog serijala koje će izvesti Beogradska filharmonija predstavlјaju presek pedesetogodišnje sage o Bond muzici, sa svim svojim usponima i padovima, iznenađenjima i razočaranjima, katastrofama i trijumfima…

Nјen autor, Monti Norman, osmislio je temu, koju je kasnije Džon Beri aranžirao u muziku koja pristaje opasnom špijunu i tako kreirao žanr špijunske filmske muzike. Od „Goldfingera“ do „Kazino Rojala“, publika će biti deo muzičkih avantura neodoljivog britanskog agenta.

– Koncert namenjen ’avanturistima’ predstavlja presek muzičkih tendencija pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, za koje je karakteristična mešavina klasike, popa i džeza. Zato naša avantura počinje neoklasičnom Simfonijom br. 2 Milana Ristića, izuzetnim primerom istorije srpske muzike. Nastavlja se Martinuovim moderno-klasičnim Koncertom za obou, a trijumfuje sugestivnom i zavodljivom muzičkom špijunažom – kaže Gabrijel Felc, generalni muzički direktor Dortmundske opere i šef-dirigent Dortmundske filharmonije.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s