Predstavljena "papirna Torta"

Klub Polet je bio mesto predstavljanja “papirne Torte”, tačnije štampanog izdanja zbirke priča “Nešto diše u mojoj torti”. Ove zbirke – četiri do sada, poznate su domaćim ljubiteljima žanra jer se pojavljuju pred novu godinu, ali u elektronskoj formi, no sada je stigla i papirna verzija. Nina Gugleta, glavna i odgovorna urednica izdavačke kuće Arete, koja je objavila “Tortu”, vodila je promociju na kojoj su govorili Saša Robnik, Boris Mišić, Milka Knežević-Ivašković, Relja Antonić i Igor Ivanićević.

Torta u Poletu

Na samom početku je Milka, kao najstarija u grupi pisaca, otkrila da joj je horor omiljeni žanr i od kada je dobila poziv da se priključi jednom neformalnom klubu pisaca koji je iznedrio “Tortu” da je njeno pisanje postalo “mračnije”.

Relja Antonić je prisutnima opisao kako je nastao “Esnaf V” sa idejom da se napiše zbirka mračnih priča o Vojvodini, a potom je Boris Mišić nastavio sa pričom kako se potom prešlo na “Tortu”, čiji je idejni tvorac bio Goran Segedinac, a “kum” naziva Saša Robnik. Od prve “Torte” u njenom stvaranju učestvuju pisci sa raznih strana što Srbije, ali kasnije i iz regiona. Ekipa koja je radi nije nikada planirala papirno izdanje, ali sigurno da im je drago što je ono tu. Naravno, nova e-Torta stiže za novu godinu.

Saša Robnik je naglasio da oni ne pišu “horor radi horora”, te da je sve to individualna percepcija pisca i čitalaca. Potom se prešlo i na čitanje odlomaka iz priča objavljivanih autora, uz pitanja iz publike (koji su vam pisci inspiracija – pomenuti su Stiven King, Den Simons, Lavkraft, E. A. Po, Goran Skrobonja…). Tu se mogao čuti i deo priče Radoslava Slavnića, mladog pisca koji je preminuo a koji je bio neizostavan deo ovog kreativnog tima, i redovno objavljivani autor u svim dosadašnjim zbirkama.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s