Specijalna projekcija “Dana nezavisnosti”

Pre dve decenije imali smo priliku da prvi put pogledamo do tada najskuplji naučnofantastični film – “Dan nezavisnosti”, a ovog petka ćemo imati priliku da ga opet pogledamo u bioskopskoj atmosferi u Velikoj Sali Doma omladine.

U susret premijeri filma “Dan nezavisnosti: Nova pretnja”, koja će se održati 23. juna u Srbiji MCF MegaCom Film distributerska kuća, zajedno sa Domom omladine i Jugoslovenskom kinotekom, organizuje specijalnu projekciju filma “Dan nezavisnosti” 17. juna sa početkom u 20.30. A za najveće nostalgičare, kako bi doživljaj bio što autentičniji, film će biti prikazan sa originalne 35mm kopije.

Dan nezavisnosti, snimljen 1996. godine u režiji Rolanda Emeriha, dao je novu definiciju visokobudžetnog filma. Bio je jedan od najskupljih, ali i komercijalno najuspešnijih filmova svog vremena, i još uvek se nalazi u top 50 filmova sa najvećom zaradom.

Zaplet je smešten neposredno pred američki praznik Dan nezavisnosti, kada Zemlju iznenada napadaju vanzemaljci sa ciljem da unište čovečanstvo. Radnja prati napore pilota (Vil Smit), naučnika (Džef Goldblum) i američkog predsednika (Bil Pulman) koji će organizovati otpor napadačima.

Karte se na blagajni Doma omladine po ceni od 100 dinara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s