Džon Snou i Kalisi dobijaju po 500.000 dolara dok ih ne ubiju

Serija „Igra prestola“ obara rekorde gledanosti, najviše zbog šokantnih scena u kojima glavni glumci ginu! A onima koji prežive do kraja ove hit serije ponuđeno je pola miliona dolara po epizodi!

Kako je rasla popularnost serije, čija se šesta sezona trenutno emituje, honorari glumaca su rasli. Kako piše Dedlajn, glavni akteri će za deset epizoda jedne sezone zaraditi ukupno pet miliona dolara! Cilj je samo jedan – da scenaristi što kasnije ubiju njihov lik!

Tako su Kit Harington i Emili Klark, poznatiji kao Džon Snou i Kalisi, koji su od početka serije među glavnim likovima, postali multimilioneri i planetarno popularni. Osim njih, debelo su profitirali i Piter Dinklidž (Tirion Lanister), njegov „brat“ Nikolaj Koster-Voldo (ser Džejmi Lanister) i „sestra“ Lena Hedi (Sersei), kao i preživeli članovi porodice Stark – Sofi Tarner (Sansa), Mejsi Vilijams (Arja) i Ajzak Hempsted (Bren).

Valirijanska izreka „Svi ljudi moraju da umru“ savršeno odslikava seriju. Ni glavni likovi nisu pošteđeni, pa su tako mnogi bili šokiranu smrću Neda, Ketlin i Roba Starka, Džofrija Barateona… Tvorac serije Džordž R. R. Martin objasnio je želju da ubije sve omiljene likove.

– Smatram da pisac, čak i pisac fantastike, ima obavezu da kaže istinu. Ako pišete o ratu, koji je definitivno centralni deo „Igre prestola“, ne možete da pišete o nasilju bez smrti. Ako želite da budete realni i iskreni, to treba da se odrazi na glavne likove i, kako se kaže u seriji, svi moraju da umru – rekao je Martin i opleo po sladunjavim romanima fantastike u kojima na kraju svi glavni likovi ostaju živi:

– Jedini likovi koji umiru u takvim romanima su sporedni, a to je takva prevara. To se jednostavno ne dešava! Smrt je uvek prisutna. Doći će po sve nas i svi ćemo umreti!

Gledanost ove serije je nezaustavljivo rasla – prvu epizodu prve sezone gledalo je 2,22 miliona ljudi, a najpopularnija je bila poslednja epizoda pete sezone sa 8,11 miliona gledalaca.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s