9. Japanizam (2. dan)

Od interesantnih dešavanja za fanove fantastike, izdvajamo:

VELIKA SALA:

18h – Projekcija: “AMV Osam 6.66: Vratit’ (ne)ćeš se, Satane”

AMV 8 je svojevrstan fenomen domaće AMV scene, budući da je u pitanju najdugovečniji i najkvalitetniji video rad kratke forme AMV-a. Ono što ga izdvaja od ostalih jeste što je sav izvorni materijal na domaćem jeziku, tako da ćete moći da vidite svoje omiljene animee u kombinaciji sa turbo folkom, Brankom Kockicom, citatima iz domaćih filmova i Sunđer Boba i čime sve ne. U ovom, zvanično šestom ali zapravo devetom delu, učestvovao je veliki broj autora, od starih saradnika iz prvih delova do debitanata koji po veštini kombinovanja ne zaostaju nimalo. Vi se svakako spremite za izdašnu dozu ludila i urnebesa iz studija Pičvajz Pikčers. Vidimo se tamo.

19h – Maraton kratkog metra

Kao mali predah u glavnoj sali, dok se na spratu odvija VIP žurka, posetioci će imati prilike da se opuste uz dve kratkometražna anime serijala.

“Bikini ratnice”, 2015, 12 epizoda po 5 minuta

Četiri žene – Ratnica, Paladinka, Magica i Dark Elfica – dobijaju zadatak da spasu svet, odevene samo u svoje bikini oklope, u ovoj komediji koja se duhovito sprda sa svim FRP-RPG klišeima, pri tom uredno isporučujući obdareni fan servis.
*Ova projekcija je namenjena starijima od 14 godina.

“Ona i njen mačak”, 2016, 4 epizode po 8 minuta

Inspirisana kultnim kratkim filmom Makoto Šinkaija, serija – kao što joj naslov kaže – prati život jedne studentkinje i njenog mačka. Iz perspektive mačka.

AMERIKANA:

15:30h – Darkwood – Promocija novog manga izdanja na srpskom jeziku: “Death Note”

Naš dugogodišnji prijatelj, izdavačka kuća Darkwood koja je domaće japanofile zauvek zadužila time što je  krenula da redovno objavljuje popularne manga naslove, sa publikom Japanizma želi da podeli priču o svom najnovijem poduhvatu. Neposredno pre konvencije, procurelo je da se radi o “Death Note” – iliti “Beležnica smrti” – kultnoj šonen mangi koja je ostvarila ogroman uticaj na tok i trendove japanske izdavačke industrije. Ekipa Darkwooda će vam predočiti svoje izdavačke planove za ovu mangu, a možda vam uspe da ih pitate i za planove za budućnost!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s