Kritičari oduševljeni filmom "Isterivači duhova"

Kako je bilo malo onih obožavatelja fudbala koji su pre završenog Evropskog prvenstva u Francuskoj svrstavali reprezentacije Islanda i Velesa u sam vrh, toliko je bilo i malo filmskih zaljubljenika koji su od nove verzije Isterivača duhova očekivali kvalitetan film.

Ali, očigledno se događa suprotno. Kritičarska presuda je pala: novi „Isterivači duhova“ su pobrali hvalospeve filmskih poznavalaca.

Magazin Time proglašava film „Sjajnim!“, New York Times oduševljen je novom ženskom glumačkom ekipom („Girls rule!“), ugledni kritičar Piter Trevers iz Rolling Stonea ističe glumice kao najjaču kariku filma s posebnim naglaskom na Kejt Mekinon, a Washington Post naziva film „Pravom letnjom zabavom!“.

Popularna internet stranica rottentomatoes.com godinama se bavi prikupljanjem kritika filmskih kritičara širom sveta iz svih relevantnih medija bez obzira radilo se o novinama ili internet portalima. Svaki film mora zadovoljiti određene kriterije kako bi se proglasio „svežim“ (eng. „fresh“) što znači da više od 60% prikupljenih kritika moraju biti pozitivne kako bi film dobio dobru ocenu i preporuku za gledanje u bioskopima.

Isterivači duhova u ovom trenutku imaju preko 75% pozitivnih kritika čime debelo premašuju potrebni kriterijum uprkos činjenici što je njihova prva bioskopska najava pre nekoliko meseci izazvala burne i uglavnom negativne reakcije buduće bioskopske publike.

Podsetimo, u akcionoj komediji Isterivači duhova Melisa Mekarti i Kristen Vig , Kejt Mekinon i Lesli Džons su četiri naučnice koje, kako bi pokušale da zaustave najezdu duhova koji opsedaju Njujork, oformljuju grupu naziva „Isterivači duhova“ u kojoj im se uskoro pridružuje i njihov sekretar kog tumači Kris Hemvort.

Film je režirao Pol Feig koji je kombinovao sve elemente paranormalnih bitaka koje su proslavile originalnu franšizu uz plejadu novih i ponešto starih likova. Tako će se uz već spomenute u ostalim ulogama pojaviti Endi Garsia, Majkl Kenet Viliams, Den Akrojd, Sigurni Viver i Bil Mari.

Akciona komedija Isterivači duhova u domaće bioskope stiže 28. jula!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s