Novi Frankenštajn: Bardem u filmu o slavnom čudovištu

“Holivudski Španac” trenutno pregovara sa studijom “Univerzal” koji je odlučio da je Havijer pravi lik kojim će upotpuniti svoju plejadu “čudovišta sa glumačke A-liste”

 

Gotovo od samog nastanka pokretnih slika, a posebno od 1931. i nezaboravne kreacije Borisa Karlova u filmu “Frankenštajn”, čudovišni lik stvoren u kultnom romanu Meri Šeli neprestano iznova inspiriše filmske stvaraoce. Od 1910. i prve adaptacije, desetine verzija “Frankenštajna” je snimljeno, a isto toliko glumaca okušalo se u naslovnoj roli. Poslednji među njima je proslavljeni “holivudski Španac” Havijer Bardem.

Kako prenose svetski mediji, Bardem trenutno pregovara sa studijom “Univerzal” koji je odlučio da je Havijer pravi lik kojim će upotpuniti svoju plejadu “čudovišta sa glumačke A-liste”. Naime, “Univerzalov čudovišni univerzum” već uključuje Toma Kruza, Džonija Depa i Rasela Kroua kao protagoniste serijala kultnih horora.

Ovaj studio upustio se u veliki poduhvat stvaranja novih verzija klasičnih filmova sa čudovištima koje pokušavaju da prilagode novoj, savremenoj publici. U fokusu će se ponovo naći Drakula, Van Helsing, Frankenštajnova nevesta, Nevidljivi čovek i drugi nezaboravni likovi, a filmske storije o njima trebalo bi da “izlaze” iz studija “Univerzala” po jedna godišnje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s