Novi roman Uroša Timića

Novi roman Uroša Timića, pobednika konkursa Literarni Onlajn Inkubator koji se održavao 2013. godine i preko kojeg je stupio na književnu scenu romanom “Osmi život”, nosi naziv “Četrdeset dana” i kroz nedelju dana može se naći u svim Beogradskim knjižarama, a najkasnije za dve nedelje u knjižarama širom Srbije.

Roman je o smrti, ljubavi i potrazi za životom. U “Nesvakidašnjem selu” sila vidljiva samo Stefanu uzrok je mnogih nesreća i tragedija koje su selo zadesile. Kroz Stefanovu priču, njegovu borbu sa, kako sopstvenim tako i tuđim demonima; kroz priču starca Todora koji se suočava sa najuzvišenijim “ja” u sebi nakon svoje smrti; kroz priču dečaka Pavla koji se svojski bori sa svojom traumom, ali i kroz priče svih drugih junaka ovog romana, četrdeset dana dobija sasvim novi oblik.

Roman “Četrdeset dana” je religijski triler, inovativan i osvežavajuć na našoj književnoj sceni, a Timić je zadržao svoju dozu gotičkog horora i u ovom romanu i svoje nezaobilazne elemente fikcije.

Uroš Timić je rođen u Smederevu 1991. godine. Diplomirao je na Filološkom fakultetu, na katedri za bliotekarstvo i informatiku. Do sada ima dva objavljena romana i više objavljenih i nagrađivanih kraćih priča. Prvi roman “Osmi život” jedan je od tri pobednička romana književnog konkursa “Literarni Onlajn Inkubator”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s