"Igra prestola" se završava osmom sezonom, ali to možda nije zbogom

Kao što se već dugo priča, a sada je i potvrđeno, serija “Igra prestola” će se završiti u osmoj sezoni, ali to ne znači da je franšiza gotova.

Igra prestola

Predsednik programa HBO Kejsi Blojs je razgovarao sa novinarima prvi put od kada je došao na rukovodeće mesto u toj televizijskoj mreži.

Za sada producenti su zauzeti pripremom sedme sezone “Igre prestola” koja će imati sedam epizoda i biće emitovana sledećeg leta.

Ideja da se saga okonča posle osme sezone dolazi od tvoraca serije Dena Vejsa i Dejvida Beniofa. “Oni imaju određen plan o broju sezona koje žele da rade. Ja bih snimio još 10 sezona, ali će oni voditi – rekao je Kejsi Blojs.

Ipak, ako ste zabrinuti da ćete potonuti u posttronovsku depresiju, ne plašite se. Blojs je nagovestio da je bar bilo reči o spinofu. 

– Ja nisam protiv toga, ali spinof bi morao kreativno da ima smisla. Otvoren sam za to. Ni momci nemaju ništa protiv, ali nema konkretnih planova – rekao je.

O čemu teoretski spinof mogao da bude? Rat pet kraljeva, pobuna Roberta Rebeliona protiv porodice Targarjen? Ili će otiću dublje u istoriju Vesterosa, možda predstaviti dolazak Andala? Štagod da odluče, imaju gomilu materijala jer je sadržaj toliko zgusnut da i samom R. R. Martinu treba ekipa ljudi koji će sve to pratiti i memorisati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s