”Mali princ” u septembru pred Piroćancima

U pirotskom Narodnom pozorištu sezonu završavaju radom na predstavi za decu i odrasle ”Mali princ” po trekstu Antoana sent d’ Egziperija u režiji mladog reditelja iz Pirota Davida Alića, koji radi i scenografiju.

Kristina Tomic i Natalija Geleban

Kostime radi Milica Komazec Grbić, a muziku Stefan Filipović.

– Premijera će biti u drugoj polovini septembra i na početku nove sezone. Angažovali smo mladi tim saradnika. Nismo skoro radili ovakvu predstavu koja je za decu, mlade i odrasle – kaže direktor Pozorišta Gradimir Filipović.

U predstavi igra ceo ansambl Pozorišta: Milan Nakov, Aleksandar Radulović, Aleksandra Stojanović, Zoran Živković, Aleksandar Aleksić, Marta Keler, Natalija Geleban i mlada glumica Kristina Tomić.

– Krenuli smo da radimo dečju predstavu ali je kroz sam proces rada nametnula da bude predstava za odrasle. Nosi pouku i govori o stvarima koje su zaboravili odrasli. Tokom rada je bilo mnogo više plakanja nego smejanja i od ozbiljne na kraju ipak postaje dečja predstava – kaže Alić.

Mlada glumica Kristina Tomić kaže da je ovo prilika da ostvari san da igra Malog princa.

– Ovo je divan ansambl, hvala im na poverenju. Ovo je moj drugi profesionalni projekat. Ansambl je otvoren za saradnju- kaže Tomićeva.

– Kao roman koji je dečji ali i roman za odrasle, tako će biti i predstava i to je uspeh i predstave i romana- kaže glumac Aleksandar Radulović.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s