Fanovima Harija Potera zabranjen ulazak u prodavnicu štapića

Vlasnik prodavnice “Mistični momenti u Hadersfildu” Ričard Karter zabranio je pristup fanovima “Harija Potera”.

U prodavnici se mogu kupiti čarobni štapići, ali samo za lekovite čini i kao amajlija za sreću. On odbija da im proda štapiće koji će upotrebiti u izradi zaštitnih krugova i suzbijanja zle sile ili za sreću u vidu ljubavi ili novca.

„Ne biste verovali koliko pravih veštica i čarobnjaka dolaze. Bili biste zapanjeni“, tvrdi Karter. „Oni znaju da mogu da dođu ovde, da budu ono što jesu bez predrasuda. Moji kupci nisu ’haripoterizovani’. Kada bi došao neko i tražio da kupi štapić samo zato što je ljubitelj Harija Potera, ne bih mu prodao, bez obzira na sumu novca koju bi ponudio.“
Ipak, ritual biranja štapića u ovoj prodavnici je sličan onom u pomenutoj knjizi: kupci moraju da odaberu štapić koji im prvi zapadne za oko i da provere kako im pristaje u ruci. Posle odabira obavlja se ritual gde se tamjanom čisti energija štapića. Kako kažu, različite vrste drveta prožete su različitim magičnim karakteristikama.
Oglasili su se i fanovi „Harija Potera“ koji navode: „Glupost! To bi bilo kao da Mekdonalds odbija da proda hepi mil tužnim ljudima. Prodavali bi hiljade štapića da nisu takvi snobovi.“
Gospodinu Karteru će biti još teže da se odbrani od fanova pogotovu sa najavljenim nastavkom „Hari Poter i ukleto dete“, kao i sa spin-ofom „Fantastične zveri i gde ih naći“.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s