Crtač “Dilana Doga” dolazi na nišku "Striporamu"

I ove godine na “Nišvilu” se održava festival stripa i pop kulture “Striporama”. Od 11. do 14. avgusta posetioci će moći da se upoznaju sa likovima i delima Luiđija Pikata, Boba Živkovića i drugih strip majstora, najavljuju iz striparnice Južni Darkwood.

Pikato je već 30 godina jedan od navoljenijih i najcenjenijih crtača “Dilana Doga”. Bob Živković je jedan od najvećih srpskih ilustratora, tri decenije ilustruje za Politikin Zabavnik, a prvi put će imati izložbu u Nišu – kažu organizatori.

Striporama plakat

Osim njihovog, najavljeno je učešće strip autora Dražena Kovačevića, Milana Jovanovića, Stevana Subića, Jelene Đorđević, Velibora Stanojevića, Pavla Zelića, Marka Stojanovića, Dušana Mladenovića.

Tribine, promocije novih izdanja, izložbe, javni intervjui, crtanje posveta, neformalno druženje sa gostima festivala, berza stripa i akcionih figura, škola stripa za najmlađe biće organizovani u sklopu“Striporame”

U Salonu 77 biće izložene originalne table serijala Milana Jovanovićaobjavljene u Francuskoj, kao i lokalni stripovi i ilustracije. Dobrosav Bob Živković izlagaće u “Deli centru” u Davidovoj ulici, a u galeriji Srbija i Tvrđavi biće prodajne izložbe akcionih figurica.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s