“Ponoćna jeza” u Pančevu!

reće izdanje Internacionalnog takmičarskog festivala autorskog dugometražnog i kratkog filma – Pančevo film festival – PAFF biće održano od 7. do 11. septembra na više lokacija u gradu. Predviđeno je šest sekcija, među kojima je i ona koja će biti interesantna ljubiteljima horora.

Pancevo Ponocna jeza 2016

Reč je o “Ponoćnoj jezi” gde će fanovi moći da vide pet novih, dugometražni horor ostvarenja iz čitavog sveta koje je selektovao gost festivala Julijan Ričards, reditelj iz Velike Britanije, dvostruki dobitnik nagrade „Zlatni Melijes” za najbolji Evropski film fantastike.

Ove godine izbor za fanove horora čini pet dugometražnih ostvarenja, među kojima je i horor triler “Frančeska”, italijansko-argentinska koprodukcija, u režiji Lusijana Onetija. Pred našim filmofilima (ali onim starijim od 18 godina), je i drama “Atroz”, meksičkog reditelja Leksa Ortega, koju su svetski kritičari označili kao “najbrutalniji film u 2016, i jedan od “najuznemiravajućih u poslednjoj deceniji”. Tu su i američka “Klinika straha” Roberta Hola, sa Robertom Englundom (pamtimo ga kao Fredija Krugera u hitu “Strava u Ulici brestova”) i Korijem Tejlorom u glavnim ulogama (frontmen benda “Slipknot”), kao i “Beyond the Gates” Džeksona Stjuarta, nedavno nagrađen na festivalu u Los Anđelesu.

Jedini naš predstavnik u ovoj selekciji je “Otvorena” Momira Miloševića, horor psihodrama koja je premijerno prikazana na ovogodišnjem Festu, a za većinu ovdašnjih medija nepravedno je ostala neprimećena – neki kritičari Miloševićevo ostvarenje nazvali su “najfilmskijim srpskim filmom koji su ikada gledali”

Projekcije filmova su u dvorani Apolo, tačno u ponoć. Titlovi su na engleskom jeziku!

PROGRAM PO DANIMA:

sreda 07.09. “Beyond the Gates” (2016)

četvrtak 08.09. “Otvorena” (2016)

petak 09.09. “Atroz” (2015)

subota 10.09. “Fear Clinic” (2015)

nedelja 11.09. “Francesca” (2015)

Za one koji planiraju da iz Beograda odu do Pančeva, obezbeđen je i prevoz, pošto ubočajene autobuske linije ne rade posle 23.15.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s