Predstava "Zigi, zvezdana prašina" stiže u Kragujevac

U godini kada se svet oprašta od jedne od najvećih ikona popularne kulture, Dejvida Bouvija, NVO “MillenniuM” je odlučila da nastavi saradnju sa kragujevačkim pozorišnim umetnicima, predvođenim rediteljem Dušanom Stanikićrm i oda počast Bouviju putem jedinstvene pozorišne predstave sa kompletnom lokalnom produkcijom. Kao predložak scenarija, Stanikić koristi tekst kragujevačke dramaturškinje Marije Soldatović, koji je 1995. izvođen u Bitef teatru i koji namerava da prilagodi današnjem vremenu, rečniku i vrednostima.

Predstava, u kojoj će jedan od najpoznatijih “alter-ega” popa – Ziggy Stardust, otrgnut od svog kreatora Bouvija samostalno bivstvovati sa drugim poznatim urbanim ličnostima iz sveta muzike, književnosti, slikarstva i džet-seta, do kraja godine će biti premijerno izvedena u Kragujevcu, da bi potom, prema producentskom planu, nastavila svoj pozorišni život u drugim gradovima.

NVO “MillenniuM” ovim projektom nastavlja saradnju sa Stanikićem, sa kojim je pre dve godine realizovan multimedijalni performans “Kečap”, rađen na osnovu intervjua koji je Truman Kapoti radio sa Endijem Vorholom.

Uz profesionalce, biće angažovani i statisti, za koje se u sredu, 07.09.2016. organizuje kasting od 18:00 u Domu omladine u Kragujevcu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s