Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčič”: Priče sa oblaka Tamare Lujak

Redovni sastanci Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” održavaju se svakog ponedeljka od 19.00 u Domu omladine (Tribinska sala na prvom spratu, pored Američkog kutka). Danas na programu:

Tamara Lujak je svuda! Piše kratke priče, aforizme, haiku, prikaze, i saradnik je ogromnog broja književnih časopisa, fanzina, portala, sajtova.

Pored mnoštva zbirki u kojima učestvuje prozom i poezijom, ima dve samostalne knjige proze: „Vilina planina“ (2006) i „Priče sa oblaka“ (2016), a uredila je i priredila preko deset izdanja, među njima i leksikon pojmova vezanih za svet strave i užasa „Rečnik straha“, izbor bajki o čudovištima „Kako se plaše deca“, zbirku (naučno)fantastične haige „Putokaz vremena“,  antologiju (naučno)fantastične haiku poezije „Kapija sna“…

Povod za gostovanje je njena nova knjiga „Priče sa oblaka‚ili genealogija neba“ (Presing, 2016).

Spisateljica se u zbirci upustila u maštovitu potragu za korenima nastanka vetra, snega, oblaka…, za pitanjima kao što je Zašto je sunce ponekad crveno – i dala i te kako zanimljive književne odgovore na postavljene zagonetke. Svaki pojam je jedna priča, svako pitanje je svojevrsni prozni eksperiment. Tamara Lujak nas vodi kroz svet mašte i naslaga fantazije, među starogrčke bogove, mitologiju, koristeći ih da na svojevrstan način da odgovore na realne sile prirode. Knjiga za decu i odrasle.

Učestvuju: Tamara Lujak, Predrag Milojević (Presing). Moderator: Žarko Milićević.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s