Nova izdanja romana za decu i mlade ”Vir svetova” i ”Gamiž”

Izdavačka kuća Portalibris objavila je reizdanja prve dve knjige iz trilogije „Virovi“ Mine D. Todorović: „Vir svetova“ i „Gamiž“, javlja Art-Anima. Do početka ovogodišnjeg Beogradskog sajma knjiga, biće premijerno objavljen i treći deo serijala, pod naslovom „Magma“.

Knjige Mine D. Todorović o dvojici penzionisanih profesora – koji na volšeban način dospevaju u svet sa one strane stvarnosti i podmlađeni kreću u borbu protiv Zla – prvenstveno su namenjene mlađoj čitalačkoj publici.

Inspirisane tolkinovskom fantastikom i slovenskim narodnim bajkama, ove knjige donose koloplet načinjen od fantastičnih, humorističnih i, povremeno, zastrašujućih elemenata, u čijem središtu je potka o važnosti očuvanja životne sredine. Ovaj uzbudljivi, avanturistički narativ, redak je primer kvalitetnog i poučnog štiva u savremenom domaćem književnom stvaralaštvu za decu, tako da ne čudi, što pored najmlađih, u knjigama Mine D. Todorović, često uživaju i stariji čitaoci.

Oba naslova su bila u najužem izboru za nagradu Politikinog zabavnika za najbolju dečiju knjigu. A nova izdanja „Vira svetova“ i „Gamiža“ dopunjena su kratkim dodacima: „Od Vira do Gamiža“ i „Od Gamiža do Magme“.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s