„Posebna“ – postapokaliptična saga o zombijima

Nova britanska postapokaliptična saga, nastala po romanu Marka Kerija, aktuelnog pisca čuvenih stripova „Iks men“ i „Fantastična četvorka“, u domaće bioskope stiže 29. septembra.

„Posebna“ postapokaliptična saga o zombijima

Bliska je budućnost. Čovečanstvo je zbrisano sa lica planete epidemijom gljivične infekcije koja svoje žrtve pretvara u zombije. Prenosi se putem krvi, telesnih tečnosti, ali i vazduhom. Odbrane nema.

Ili se samo tako čini? Jer britanski film Posebna, režisera Kolma Mekartija, nastao po bestseleru Majka Kerija, pisca odgovornog za stvaranje stripova čije su ekranizacije poharale svet poput Iks mena i Fantastične četvorke, sve je samo ne još jedan postapokaliptičan film o živim mrtvacima koji nikada nisu siti ljudskog mesa.

U svetu kojim podeljeno na ravne časti vladaju smrt i haos, poslednja oaza nade je ljudsko uporište smešteno u Londonu. Grupa naučnika, čuvana gvozdenim stražarskim zidom od zombija, pokušava da otkrije spas za ljudsku rasu.

Rešenje vide u maloj grupi dece hibrida druge generacije – inficiranih smrtonosnom sporom koji su i dalje sposobni da zadrže mentalne sposobnosti. Sve dok u blizini ne osete ljudsku „aromu“. A tada nagon postaje jači od razuma.

Kao i u svakom eksperimentu, zamorčići su osuđeni na smrt. Za više ciljeve. Međutim, sve se menja kada doktorka Helen Džastinou (Hema Aterton) reši da po cenu života spasi devojčicu Melani (Senja Nanua) iz opakih kandži rukovodioca projekta, njene šefice Karolin Haldvel (Glen Klouz).

Uverena da je ona ta – posebna, u kojoj se krije protivotrov za pošast koja je žive pretvorila u mrtve, a u preostalima probudila ono najgore, Helen će za spas čovečanstva morati da rizikuje sve!

„Najstrašniji deo svakog horora motivisanog zombijima je trenutak u kom žrtve zaraze gube ono što ih je činilo ljudima. Njihovu svest i osećanja. Ono što mi se dopada kod ovog filma je činjenica da baš jedan zombi postaje heroj filma, a Kolm Mekarti kao režiser je uspeo da na najbolji način pretoči Kerijeve ideje sa papira u radnju pred objektivom kamere“, ističe poznata holivudska glumica Glen Klouz, dodajući da je mlada Senja Nanua svoju ulogu Melani izvela maestralno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s