“Fantastične zveri i gde ih naći” stiže 17. novembra u Srbiju

Film „Fantastične zveri i gde ih naći“, snimljen prema romanu Džoane K. Rouling, u režiji Dejvida Jejtsa, stiže u domaće bioskope 17. novembra. Fantastična stvorenja čine šarolik i važan deo čarobnjačkog sveta u seriji romana o Hariju Poteru.

Kroz prvih šest knjiga, Hari i njegovi prijatelji su se u svojim avanturama, ali i tokom predavanja iz predmeta Čini za magična stvorenja, susreli sa mnogima od tih bića.

Roulingova je takođe napisala delo Fantastične zveri i gde ih naći. Tokom serije knjiga o Hariju Poteru, fiktivni autor ovog naslova, priručnika o magičnim zverima, jeste „magizoolog“ Njut Skamander.

Mnoga od tih legendarnih stvorenja izvučena su iz kultura raznih naroda, uključujući grčku i egipatsku mitologiju, te britanski i skandinavski folklor.

Radnja se događa sedamdesetih godina prošlog veka, pre nego što je saga o Hariju Poteru započela. Naziv novog serijala ujedno je naziv knjige koju je Hari čitao pre odlaska u Hogvorts, a koja je obavezna literatura svakog čarobnjaka.

Skoro u svakom čarobnjačkom domu u zemlji, stisnut između debelih tomova magijskih priručnika, nalazi se i primerak Fantastičnih zveri i gde ih naći, u kome svako može da sazna gde žive petonošci, šta jedu jastučarke i zašto nije dobro ostavljati mleko za knarlove.

U filmu igraju Edi Redmejn, Ezra Miler, Kolin Farel, Ron Perlman i drugi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s