Animirani superheroj Srboljub je odgovor na Hrvatka! Sledi: Jugoslav!

Umetnik Saša Ristić Kriger stvorio novog animiranog superheroja Srboljuba, koji predstavlja zbir svih mana i vrlina Srba.

Novi animirani superheroj - Srboljub

Kako je ovaj umetnik rekao za “Novosti” Srboljub je nastao kao odgovor na Hrvatka – superheroja iz reklame Hrvatske banke.

“Smatrao sam da bi bila odlična ideja da se osmisli i Srboljub, jer bi bilo veoma dosadno da postoji Hrvatko, a da nema Srboljuba. Primarna forma Srboljuba potekla je od mene, a krajnji izgled je rezultat umetničke simbioze nekolicine ljudi koji su na istim frekvencijama. Voleo bih da ga vidim u bilo kojoj formi jer on i nije namenski pravljen isključivo za određenu stvar, već je rođen isključivo iz ljubavi prema ovom esnafu i radi ‘čačkanja sa Hrvatima'”, kazao je Ristić.

Iako se priča o Srboljubu još uvek razvija, njegov karakter je već poznat. Kako je rekao njegov kreator, čine ga pravdoljubivost monaha, bes devedesetih i snagu gvozdenog puka.

Ristić je najavio još jednog heroja Jugoslava koji će biti “frankenštajnirani heroj napravljen delom od Bošnjaka, Srbina, Hrvata, Slovenca, Makedonca”. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s