Tribina Društva ljubitelja fantastike LK: Emitor 490

Na tribini Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” posvećenoj predstavljanju najnovijeg broja Emitora, internog glasila ovog društva, aktuelni urednik Miloš Cvetković je govorio o broju 490 koji je sada izašao (već se može nabaviti u Beopolisu).

Urednik 490. Emitora

“Bez obzira na naslovnicu, ovde ima dosta SF-a”, to su bile njegove uvodne reči. Okosnicu broja čine priče koje su stizale za poslednja dva “Anomalija” konkursa – nisu izabrane za zbornik radova, a ipak zaslužuju da budu predstavljene publici.

U Emitoru sledi nešto što se ne viđa baš često – blok poezija i pet horor pesama Milana Draškovića, čuvenog SF pisca koji se sada okrenuo poeziji. Nakon toga ide blok eseja, kao i jedan stirp kojim se ovaj broj Emitora zatvara.

Na žalost, iako je bilo najavljeno, nije bilo podsećanja na stare brojeve – 90, 190, 290, i 390. Paradoksalno je to što je najteže pronaći broj 390! No, s obzirom da se bliži Beokon (4-6. novembar) i da će biti potrebno iskopati neke podatke o prethodnim konvencijama u LK organizaciji, eto prilike da se utvrdi i da li su negde svi Emitori na okupu.

Inače, do jubilarnog 500. broja nije mnogo ostalo, mada s obzirom da sada Emitor izlazi samo par puta godišnje, moguće da će se ipak pričekati do jubileja. Broj 491 najverovatnije se može očekivati na proleće.

Među okupljenima je bilo i novo pojačanje kluba LK – kao što se vidi od malena okrenut novim tehnologijama!

Podmladak LK

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s