Novo izdanje romana ”Severna kapija: Duhovi prošlosti”

U izdanju mlade izdavačke kuće iz Niša „Vrane“, upravo je objavljeno reizdanje „Duhova prošlosti“, uvodnog romana iz četvorodelnog serijala epske fantastike „Severna kapija“ Danijela Jovanovića, javlja Art-Anima.

Serijal inspirisan slavnim delima epske fantastike i slovenskom mitologijom, donosi priču o zagonetkama, misterijama zakopanim u prošlosti, zaboravljenim bićima slovenske mitologije, simbolima i starim narodnim verovanjima, ali i o snažnoj porodičnoj ljubavi, nesvakidašnjim prijateljstvima, razlici između društvenih slojeva i odrastanju koje ponekad ume da bude surovo.

U romanu „Severna kapija: Duhovi prošlosti“ čitaoci prate trinaestogodišnju Suzanu čiji se život u potpunosti menja kada dobije stipendiju  jedne od najelitnijih škola u Evropi. Biće to put u mračnu avanturu kakvu nije mogla ni da nasluti jer vrlo brzo po dolasku, devojčica biva uvučena u tajne koje su zidine te škole čuvale vekovima. Misteriozne pojave progone nju i njene prijatelje i oni sve  dublje ulaze u lavirint  opasnosti i strave. Deca će saznati da su bića poput drekavca, more, lesnika i veštice stvarna i da ih je gotovo nemoguće zaustaviti. Suzana, uz sve to, ulazi i u neku vrstu lične borbe koja će je zauvek promeniti.

Roman sadrži preko 300 stranica, a ilustrovan je radovima Aleksandre Jevtović.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s