Startovao književni konkurs „Paralelni svetovi“

Klub„Reč i glas“ i u ovoj, 2016/17. radnoj godini, raspisuje sada već tradicionalni konkurs za kratku fantastičnu priču. Ovog puta, naziv konkursa je „PARALELNI SVETOVI“, a Milici Cincar-Popović (Beograd) iTamari Lujak (Beograd) pridružiće se, kao treći član žirrija, Violeta Dimitrijević(Toronto), profesor srpskog jezika, književni kritičar i PR kulture svoje domovine u Kanadi.

PROPOZICIJE KONKURSA „PARALELNI SVETOVI“, 1.11.2016-15.01.2017.

Međunarodni konkurs „Paralelni svetovi“ oceniće kratke priče na srpskom, hrvatskom, bosanskom i crnogorskom jeziku, obima do 5400 karaktera sa belinama, koje opisuju ISTINIT LIČNI SUSRET S ONOSTRANIM. Priča mora biti pisana u prvom licu i smeštena u realan kontekst, odnosno, treba da ima formu istinitog nadrealnog doživljaja/događaja/crtice iz piščevog života.

Molimo da priče potpišete šifrom. Obaveštenje o ishodu konkursa poslaćemo Vam na elektronsku adresu sa koje nam je Vaša priča stigla, a za razrešenje šifre, tj. ime, prezime, kratku biografiju, zamolićemo autore čiji radovi budu nagrađeni ili odabrani za objavljivanje. Priče, napisane u programu WORD, font: TIMES NEW ROMAN 12, pošaljite kao prilog (attachment) na našu adresu bgstorytelling@gmail.com, sa naslovom (subject):

PARALELNI SVETOVI – Naziv priče. Naslov Vašeg word dokumenta treba da bude:Naziv priče, Šifra. Odnosno, ako se Vaša priča zove „Susret“, a Vaša šifra je „Ananda“, onda Vaša el. pošiljka treba da izgleda ovako:

Dosadašnji sponzori konkursa za kratku fantastičnu priču Kluba „Reč i glas“, izdavačke kuće Metafizika (Beograd) i Presing (Mladenovac), nagradiće pobednike svojim izdanjima.

Izabrani radovi biće objavljeni u štampanoj i/ili elektronskoj formi.

Radove možete slati od 1. novembra ove godine, do 15. januara 2017.

Žiri će objaviti rezultate 29. januara 2017. putem elektronske pošte,a dodel​u nagrada, na koju ćemo sve učesnike pozvati posebnom pozivnicom, održaće Klub „Reč i glas“ u Beogradu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s