Još jedna serija o Vesterosu?!

Tvorac “Igre prestola” Džordž RR Martin i HBO su u pregovorima oko snimanja pred-nastavka priče koju svi obožavaju.

S obzirom na to da se 2018. godina očekuje veliko finale serije “Igra prestola”, HBO već uveliko kuje planove kako da Vesteros nastavi da živi na našim ekranima.

Serija se nakon dve skraćene finalne sezone završava u naredne dve godine, a trenutno su pregovori sa Džordžom Martinom da se napravi potencijali pred-nastavak (prequel), koji bi istražio dešavanja pre cele priče koju trenutno pratimo.

“U pitanju su za sada samo razgovori. Postoje oblasti koje istražujemo, ali ne mogu zasigurno još da kažemo šta ćemo uraditi”, rekao je predsednik HBO kanala Kejsi Blojs za “Entertainment Weekly”.

Pred-nastavak bi istražio poreklo stvaranja Vesterosa i ere pre vladavine Targerijena nad Sedam kraljevstva.

“Jedna od sjajnih stvari kod Džordža je to što on nije samo kreirao priču, već čitav svet. Postoji veliki broj likova i bogata istorija iza svakog od njih, pa samim tim i mnoštvo različitih načina na koji bismo mogli to da prikažemo”, istakli su tvorci serije Dejvid Benjof i Den Vajs.

Ako do ove serije i dođe, svakako se neće emitovati pre završetka “Igre prestola” 2018. godine.

Martin je od 1998. objavio još tri priče iz Vesterosa, sabrane u knjizi “Vitez Sedam kraljevstava”, pa će možda upravo to poslužiti kao materijal za pred-nastavak. Ove priče prate ser Dankana Visokog i njegovog štitonošu pod nadimkom Jaje, odnosno mladića koji će kasnije postati kralj Egon V Targarjen.

Radnja je smeštena oko 90 godina pre dešavanja u “Pesmi leda i vatre”. Pisac je izrazio želju da nastavi ovaj serijal, koji će imati između šest i 12 delova, a pisanje narednog, “Vučice Zimovrela”, obustavio je 2013. da bi se posvetio pisanju “Vetrova zime”, knjige koju fanovi čekaju već duže od pet godina.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s