Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”: Fantastična čitaonica: "Ghost Talkers" Meri Robinet Koval

Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” održava svoj redovni program svakog ponedeljka u Domu omladine (Tribinska sala na prvom spratu, pored Američkog kutka), od 19.00.  Danas na programu:

LK

Meri Robinet Koval je poznato ime svakome ko iole prati književnu scenu anglofone fantastike, ili svet lutkarstva. Nizom zapaženih priča i romana osvojila je više nominacija za “Huga” i NEBULU, “Kembela” za najboljeg novog pisca 2008, “Huga” za priču 2011.

Čitamo roman “Ghost Talkers” koji je autorki doneo još jednog “Huga”. U pitanju je mešavina ratne fikcije, priče o duhovima i detektivske misterije. Naša junakinja je spiritista, medijum, pripadnica specijalne parapsihološke jedinice britanske vojske u toku Prvog svetskog rata. Njen zadatak je da prikuplja dojave od poginulih britanskih vojnika koji se javljaju na raport i posle smrti. Kad primi izveštaj od vojnika da ga je ubio britanski oficir – izdajnik – a ne neprijateljski vojnik, niko joj isprva ne poveruje, a cela služba postane meta Nemaca…

Moderator: Bojan I. Butković

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s