Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”: Znak sagite — Nova generacija?

Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” održava svoj redovni program svakog ponedeljka u Domu omladine (Tribinska sala na prvom spratu, pored Američkog kutka), od 19.00.  Danas na programu:

LK

„Znak Sagite“ je magazin posvećen fantastičkom stvaralaštvu. Pokrenuo ga je i uređuje Boban Knežević 1993. godine nakon defintivnog gašenja časopisa „Alef“, gde je takođe bio urednik.

Do dan-danas časopis se bori za svoje mesto pod suncem i u knjižarama, izlazi neredovno, u promenljivom obimu, ali uspeva da svojim sadržajem uvek bude relevantan i zanimljiv, pa i sa ove vremenske distance. Početkom 2016 godine se pojavio broj 21, koji nas je iznenadio popunom promenom redakcije. U skladu sa nekim ranijim najavama, Knežević pokušava da se kao urednik malo skloni, te se pored njega kao glavnog urednika kao urednik broja pojavljuje Angelina Meringer. Za Sajam knjiga pojavljuju se još dva broja, dakle 22 i 23, u istoj postavi, što bi mogao biti nekakav rekord: tri za godinu.
Koncepcija časopisa je odavno proverena i ustaljena te nije značajno menjana: većinu prostora zauzima proza (fantastične priče ili novele domaćih i stranih autora), koju prate teorijska razmatranja, eseji, intervjui, te vesti sa domaće i strane scene fantastike (književna nagrade, novi naslovi, filmovi, itd).

Ovo je prvo predstavljanje ovih brojeva ZS, kao i prvo pojavljivanje nove redakcije pred fanovima.

Pored novih brojeva, mogu da se nabave i svi stari.

Moderator: Žarko Milićević. Učestvuju: Angelina Meringer, Boban Knežević, članovi redakcije Znaka Sagite

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s