”Fantastične zveri i gde ih naći – scenario” u knjižarama početkom 2017. godine

Srpsko izdanje novog bestselera Džoane K. Rouling, „Fantastične zveri i gde ih naći – scenario“, koji je pre dve nedelje izašao u knjižarama u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji, pojaviće se u izdanju Čarobne knjige već početkom sledeće godine.

Ta knjiga, scenario za istoimeni aktuelni bioskopski hit, zauzela je vrh lista bestselera čim se pojavila i predstavlja početak novog ciklusa priča iz univerzuma Čarobnjačkog sveta Džoane K. Rouling.

Radnja filma „Fantastične zveri i gde ih naći“ događa se 70 godina pre nego što je započela saga o Hariju Poteru. Naziv filma ujedno je naziv knjige koju je Hari čitao pre odlaska u Hogvorts, a koja je obavezna literatura svakog čarobnjaka.

Inače, i domaća publika je već imala priliku da se upozna sa knjižicom “Fantastične zveri i gde ih naći” – primerak udžbenika kojeg je na Hogvortsu koristio Hari Potera. Ta knjižica je bila samo inspiracija za aktuelan film. Inače, pomenuta knjiga je nezaobilazan deo svakog čarobnjačkog doma! U njoj mladi, ali i stari čarobnjaci mogu da saznaju gde žive Quintapodi (Petonošci), šta jedu Puffleskeini (Jastučarke) i zašto nije dobro ostavljati mleko za Knarlove.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s