Tajmova lista najgorih filmova 2016. godine

Kritičari magazina “Tajm” objavili su svoju listi najgorih filmova u 2016. Lista je, očekivano, ispunjena blokbaster franšizama i neduhovitim komedijama… Ovde samo prenosimo filmove sa elementima fantastike…

Margo Robi kao Harli Kvin u filmu "Odred otpisanih"

10. Dan nezavisnosti: nova pretnja (Independence Day: Resurgence)
Čak i za film koji nije pravljen da bude veliki, glup i zabavan, “Dan nezavisnosti” je upravo to. Dok se vanzemaljci spremaju da raznesu Zemlju u param-parčad, jedan lik zaista kaže, “Neka neko pozove doktore!”. Neki delovi su toliko glupi da je to skoro dražesno.

9. Odred otpisanih (Suicide Squad)
Adaptaciji stripa u režiji Dejvida Era svašta bi se dalo oprostiti, recimo očajnički pokušaji da bude mračno smešan ili besmislena montaža, ali da dopusti da Margo Robi, kao Harli Kvin, ne radi ništa drugo do da namiguje i skakuće unaokolo kao idiot? Kriminalno!

6. Betmen protiv Supermena: Zora pravednika (Batman V Superman: Dawn of Justice)
Svi znaju da su stripovi Di Si Komiksa (DC Comics), za razliku od Marvela, stvarno mračni. Baš, baš mračni. Betmen i Supermen isprašuju jedan drugom turove? Mračno, čoveče. To letenje naokolo u plaštovima – vrlo tamnim plaštovima, da napomenemo – nije za decu.

1. X-Men: Apokalipsa (X-Men: Apocalypse)
Pravi zločin ovog filma je što je protraćio neke od najtraženijih talenata u Holivudu. Zašto angažovati Oskara Ajzaka sao da biste ga sakrili u oklopu džinovske plave kornjače? Majkla Fasbendera samo da biste ga primorali da pokuša da doda emotivnu težinu najotrcanijim scenama? Skoro da možete da primetite jadnu Dženifer Lorens kako broji minute do trenutka kada će pobeći na snimanje novog filma Dejvida O. Rasela.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s