U pripremi kompjuterska igra zasnovana na filmu “Ederlezi Rising”

Tokom Filmskog festivala u Talinu, glavnom gradu Estonije (Tallinn Black Nights Film Festival), a u okvirunagradne radionice GameJam, ideja za video-igru zasnovanu na srpskom naučnofantastičnom filmu “Ederlezi Rising” proglašena je za pobedničku.

nimani-4

Kompjuterska igra koja je razvijana tokom radionice GameJam je u prvom licu. Igrači su u ulozi ženskog androida, glavne junakinje Nimani koju u filmu glumi Džesika „Stoja“ Stojadinović. U filmu, Nimani je programirana od strane zvezdanog putnika Milutina (tumači ga slovenački glumac Sebastijan Kavaca) da zadovolji sve njegove želje i prohteve tokom dugog, usamljeničkog boravka u svemirskom brodu.

Ederlezi

Radnja igre se odvija nakon što se muškarac zasitio androida koga je programirao, a android potisnuo potrebu da služi svom ljudskom gospodaru. Igra nudi ogoljenu borbu preživljavanja. Pobednik može biti samo jedan – muškarac ili android. Treba naglasiti da radnja ove igre u nastajanju nema mnogo veze sa radnjom filma na kojem je zasnovana, ali da se po osnovnoj postavci i futurističkoj estetici (muškarac i ženski android u svemirskom brodu) u jednim delom nadovezuje na debitantsku dugometražnu režiju Lazara Bodrože nastalu po scenariju Dimitrija Vojnova. Igra koristi pogon poznate igre Unreal, a predviđeno je da će moći da se igra na kućnim računarima.

Igru producira Aleksej Nehoroškin, koji predvodi sedmočlani tim mladih kompijuteraša. Pobednički tim će dobiti priliku da svoju ideju i dosadašnje nacrte predstave u Berlinu, na konferenciji Casual Connect, jednoj od najvećih svetskih konferencija posvećenih industriji razvoja video igara.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s