Nove turističke destinacije za ljubitelje “Ratova zvezda”

Premijera poslednjeg nastavka serijala “Ratovi zvezda” održana je 16. decembra, a ljubitelji čuvene franšize, osim na filmskom platnu, s ovim fantastičnim svetom mogu da se upoznaju i obilaskom filmskih lokacija.

Foto: Thinkstock

Kompanija “Skajskener” napravila je listu lokacija zastupljenih u filmu “Rogue One: A Star Wars Story”, koje mogu da posete ljubitelji “Ratova zvezda” širom sveta.

Ljubitelji luksuza i toplog vremena najverovatnije će odabrati Maldive, koji su poslužili kao model za planetu Skarif. Scene su pretežno snimane na Ganu – najvećem ostrvu ovog “tropskog raja”, kao i ostrvu Berasdu.

Osim prirodnih lepota Zemlje, u film su uključene i lokacije koje je stvorio čovek kako bi se što bolje dočarao tehnološki napredan svet “Star Wars” univerzuma. Metro stanica Kanari vorf u istočnom Londonu poslužila je kao idealno mesto za to.

Foto: Thinkstock

Ukoliko reditelji žele da stvore scene koje izgledaju kao da nisu sa ovog sveta, sve što je potrebno da urade jeste da se zapute na veličanstveni Island, čiji su pejzaži već postali deo serije “Igra prestola”. Ovog puta kao filmske lokacije poslužili su vulkanski krater Krafla i jezero Mivatn, koji predstavljaju pejzaže planete Eadu.

Foto: Thinkstock

“Star Wars” filmovi snimani su još i u Gvatemali, Španiji, Švajcarskoj, Tunisu i mnogim drugim zemljama, a kompanija Statista ih je sve obeležila na svojoj mapi kako bi fanovi što lakše odabrali svoju buduću destinaciju iz snova.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s