Keri Fišer imala srčani udar, "stanje stabilizovano"

Američka glumica Keri Fišer, najpoznatija po ulozi princeze Leje u “Ratovima zvezda“ imala je srčani udar tokom leta iz Londona za Los Anđeles, prenose svetski mediji.

Foto: Screenshot

Kako navode, Fišerova je srčani udar pretrpela na letu od Londona do Los Anđelesa, 15 minuta pre sletanja aviona. U Londonu je bila na turneji povodom promocije njene nove knjige.

Brat Fišerove je nekoliko sati nakon što je objavljena vest da je glumica u kritičnom stanju izjavio za medije da je stanje glumice stabilizovano i da se ona nalazi u bolnici u Los Anđelesu. Nije želeo da daje više komentara oko toga šta se dogodilo.

“Gardijan” ističe da iz bolnice nije potvrđeno u kakvom je stanju Keri Fišer. Portparol vatrogasne službe Erik Skot kaže da su oni dobili poziv da dođu na aerodrom zbog putnika koji je doživeo srčani udar, ali nije rekao o kome je reč.

“Vatrogasci su pružili prvu pomoć i osoba je prebačena u bolnicu”, naveo je on, a isto su rekli i iz Junajted erlajnsa ističući da je “medicinsko osoblje reagovalo na letu 935 iz Londona za Los Anđeles”.

View image on Twitter

“Naše misli su sa našom mušterijom u ovom trenutku a sva pitanja o deteljnijim informacijama treba uputiti lokalnim vlastima”, navode oni.

BBC ističe da su joj putnici pružili prvu pomoć i da je glumica hitno odvedena u bolnicu čim je avion sleteo.
Vest o tome da je Keri Fišer imala srčani udar izazvala je veliku buru na društvenim mrežama, a fanovi “Ratova zvezda” joj poručuju uglavnom istu stvar: May the Force be with you.

Mark Hamil, u “Ratovima zvezda” njen brat Luk Skajvoker, je takođe na Tviteru poslao poruku podrške:
“Kao da 2016. ne može da bude gora… Šaljemo našu ljubav Keri Fišer”.

U avionu sa Keri Fišer bila je jutjub zvezda Ana Akana koja je tvitovala šta se dešavalo u avionu.

“Ne znam kako ovo drugačije da procesuiram, ali Keri Fišer je upravo prestala da diše na letu do kuće. Nadam se da će biti OK”. Osim toga, na Tviteru se zahvalila osoblju aviona koje je uskočilo u pomoć, kao i lekaru i medicinskoj sestri koji su joj pomogli.

Takođe, Akana je kritikovala medije tvitujući da prestanu da je zovu zato što nije zainteresovana da daje izjave. Kako kaže, na Tviteru je samo izrazila šok i tugu zbog toga što se dogodilo.

Keri Fišer glumila je u originalnoj trilogiji „Ratovi zvezda“, a pojavila se i sedmom delu „Buđenje sile“ iz prošle godine. Takođe, lik princeze Leje, ali urađen kompjuterskom animacijom, pojavio se i u novom filmu iz univerzuma “Ratova zvezda” – “Rogue One” – koji je trenutno u bioskopima.

Pojavljivala se i u filmovima “Braća Bluz” iz 1980. i “Kada je Hari sreo Sali” iz 1989. godine.

Njenu karijeru posle “Ratova zvezda” obeležili su problemi sa narkoticima o kojima je tokom života otvoreno govorila.

Napisala je četiri romana i tri knjige memoara, a u poslednjoj je otkrila da su ona i Harison Ford tokom snimanja „Ratova zvezda“ imali aferu. Ona je tada imala 19 godina, a on 33.

Rođena je 21. oktobra 1956. godine, ćerka je pevača Edija Fišera i glumice Debi Rejnolds.

View image on Twitter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s