Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”: Da li posle “Kontakta” sledi “Dolazak”?

Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” održava svoj redovni program svakog ponedeljka u Domu omladine (Tribinska sala na prvom spratu, pored Američkog kutka), od 19.00.  Danas na programu:

LK

U eri superherojskih blokbastera „tiši“ naučnofantastični filmovi često ne dobiju u bioskopu gledanost koju zaslužuju, ali život nastavljaju na malim ekranima i čestim TV prikazivanjima.

Takva je neretko sudbina i visoko- i niskobudžetnih naslova koji se oslanjaju na priču i likove više nego na vizuelni spektakl („Mesec“, „Potomci“, „Kontakt“, Netfliksov „ARQ“, „Doni Darko“, „Prajmer“, „Pi“… — mnogo ih je).

Nemamo još uvek gledanost za „Dolazak“ koji definitivno spada u voljeni nam „tihi SF“ i  svakako mu želimo sve najbolje i na blagajnama. Film je režirao Denis Vilnev, a glavne uloge tumače Ejmi Adams, Džeremi Rener i Forest Vitaker. U pitanju je ekranizacija priče Teda Ćanga „Priče tvog života“, koju je kod nas u istoimenoj zbirci obavila „Buka“.

Više vanzemaljskih letelica se pojavilo na različitim lokacijama širom sveta. Američka vojska regrutuje doktorku Luiz Benks (Ejmi Adams), najboljeg lingvistu na svetu, da uz pomoć fizičara Donelija (Džeremi Rener) otkrije da li  posetioci predstavljaju pretnju čovečanstvu…

Učestvuju: Pavle Pavičić, Žarko Milićević…

Leave a comment