Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”: Da li posle “Kontakta” sledi “Dolazak”?

Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” održava svoj redovni program svakog ponedeljka u Domu omladine (Tribinska sala na prvom spratu, pored Američkog kutka), od 19.00.  Danas na programu:

LK

U eri superherojskih blokbastera „tiši“ naučnofantastični filmovi često ne dobiju u bioskopu gledanost koju zaslužuju, ali život nastavljaju na malim ekranima i čestim TV prikazivanjima.

Takva je neretko sudbina i visoko- i niskobudžetnih naslova koji se oslanjaju na priču i likove više nego na vizuelni spektakl („Mesec“, „Potomci“, „Kontakt“, Netfliksov „ARQ“, „Doni Darko“, „Prajmer“, „Pi“… — mnogo ih je).

Nemamo još uvek gledanost za „Dolazak“ koji definitivno spada u voljeni nam „tihi SF“ i  svakako mu želimo sve najbolje i na blagajnama. Film je režirao Denis Vilnev, a glavne uloge tumače Ejmi Adams, Džeremi Rener i Forest Vitaker. U pitanju je ekranizacija priče Teda Ćanga „Priče tvog života“, koju je kod nas u istoimenoj zbirci obavila „Buka“.

Više vanzemaljskih letelica se pojavilo na različitim lokacijama širom sveta. Američka vojska regrutuje doktorku Luiz Benks (Ejmi Adams), najboljeg lingvistu na svetu, da uz pomoć fizičara Donelija (Džeremi Rener) otkrije da li  posetioci predstavljaju pretnju čovečanstvu…

Učestvuju: Pavle Pavičić, Žarko Milićević…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s