Vreme je za “Putnike”

Na koji način čovek može da se zabavi na svemirskom brodu kad se tokom intergalaktičkog putovanja probudi 90 godina pre dolaska na cilj? Ovo je zaplet filma „Putnici” koji će na repertoaru domaćih bioskopa širom zemlje biti prikazivan od 29. decembra.

Dve tražene zvezde Holivuda, Kris Prat i Dženifer Lorens, igraju Džima i Auroru, putnike čije su se komore za spavanje na svemirskom brodu pokvarile i na taj način ih probudile iz dugogodišnje hibernacije. Hiljade drugih putnika na brodu su duboko zamrznuti, svi sa jednom misijom, da nasele novi svet. Dok Džim i Aurora pokušavaju da razotkriju šta se tačno krije iza njihovog preranog buđenja, među njima se javlja uzajamna privlačnost. Kada se brod pokvari, njih dvoje konačno će saznati zastrašujuću istinu zašto su ranije probuđeni.

Film „Putnici” režirao je Norvežanin Morten Tildum, poznat po drami „Igra kodova” iz 2014. godine. Scenario je napisao Džon Spejts, autor predložaka filmova „Najmračniji sat”, „Prometej”, i „Doktor Strejndž”, a njegov scenario za „Putnike” godinama je u Holivudu bio na takozvanoj crnoj listi i važio za jedan od najboljih tekstova prema kojem nije snimljen film.

Uz Dženifer Lorens i Krisa Prata u filmu igraju Majkl Šin, Lorens Fišburn i Endi Garsija.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s