"Dizni" će dobiti 50 miliona dolara zbog smrti Keri Fišer

Sajt “Insurance Insider” tvrdi da je kompanija “Dizni” uzela takozvano osiguranje za zaštitu ugovora u slučaju da Keri Fišer, usled nesrećnog slučaja, ne bude u mogućnosti da snimi sva tri planirana filma iz serijala “Ratovi zvezda”.

Keri Fišer kao princeza Leja

Keri je prošle godine glumila princezu Leju u “Buđenju sile” i završila je snimanje sledećeg nastavka, Epizode VIII, planiranog za 2018, u kojem takođe ima zapaženu ulogu, ali budući da je preminula 27. decembra od srčanog udara, neće moći da snimi i treće ostvarenje koje će, kako tvrde neki dobro upućeni izvori, sada morati da bude iznova napisano.

Na ime toga “Dizni” će najverovatnije dobiti 50 miliona dolara, što će biti rekordna suma u ovoj vrsti polisa, tvrdi Insurance Insider.

Keri Fišer prvi put je igrala princezu Leju sa 20 godina, u originalnom filmu “Ratovi zvezda” (1977). Narednih decenija borila se sa bipolarnim poremećajem i bila je zavisnik od droge. Verovatno je iz tog razloga “Dizni” odlučio da napravi ovu polisu osiguranja.

Polisa je izdata u osiguravajućoj kući Lloyds iz Londona, a sačinjena je uz pomoć američke kompanije “Exceptional Risk Advisors” koja sebe opisuje kao “stručnjake u osiguravanju vrlo uspešnih osoba od složenih ljudskih rizika”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s