Tribina Društva ljubitelja fantastike LK: Razgovor o serijalu “Crno ogledalo”

O britanskoj tv-seriji “Crno ogledalo” (Black Mirror) se već par puta pričalo u Društu ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”, a pošto je serija ostavila odličan utisak na one koji su je gledali, ne čudi što je sinoć na red došla priča o trećoj sezoni. O njoj su govorili: Marija Tavčar, Aleksandra Milovanović, Miljan Tanić i Miloš Petrik.

Black Mirror 3 sezona

Ova serija je debitovala 2013. godine, i, kao i mnoge britanske serije, “notorna” je po malo broju epizoda – prve dve sezone imaju ukupno 6 epizoda, plus božićni specijal. Miljan Tanić je na početku definisao ono što se dešava u seriji kao “odnos između ljudi i tehnologije koja nam je ‘na dohvat ruke'”.

Miloš Petrik, koji odgovorno tvrdi da je ova serija “objektivno najbolja tv-serija ikada”, kaže da svaka epizoda podseća na SF priču, te da je treća sezona bila opterećena da svaka epizoda bude “upakovana” u sat vremena. Što je dovelo do toga da su neke priče bile “razvučene” u odnosu na ono što su trebale da kažu.

Aleksandra Milovanović, koja se bavi televizijom, je podsetila da je, svojevremeno, i beogradska televizija radila serije gde je svaka epizoda bila zasebna priča. Ona kaže da mediji nisu toliko upoređivali “Black Mirror” sa “Zonom sumraka”, a interesantno je da su 3, 4. i 5. epizod treće sezone ljude najviše podsetile na čuvenu “Zonu”.

Ubrzo se prešlo i na komentarisanje svih šest epizoda treće sezone, uz učešće publike, da bi na kraju Marija Tavčar predstavila neke od stvari koje se očekuju u doglednoj budućnosti, a koje kao da su izašle iz “Crnog ogledala”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s