Naš dizajner radi na nastavku "Avatara": "Išao bih da radim i kantu za đubre za njih"

Kad mu je pre dve sedmice stigao i-mejl iz Holivuda, Nenad Gojković je prvo pomislio da je možda reč o nekoj spam poruci. Ispostavilo se, međutim, da se filmska kompanija Džejmsa Kamerona „Lajtstorm entertejnment” obraća lično njemu.

„Gde živite? Da li možete da radite u Los Anđelesu?” pitao ga je Ben Prokter, umetnički direktor poznat po radu na filmovima „Avatar”, „Matriks”, „Prometej” i „Pirati sa Kariba”. Trenutno je angažovan na nastavku „Avatara” i pozvao je srpskog dizajnera da kreira oružje i vozila za drugi deo naučno-fantastične priče koje se odigrava na planeti Pandori, piše “Politika”.

“Bio sam u neverici kada sam dobio i-mejl. Baš sam bio uzbuđen. Ben Prokter je rekao da bih radio oružje i vozila. Posebno mi je drago za avioni i druge letelice, volim tehnički dizajn. Mada, išao bih da radim i kantu za đubre za njih”, iskren je Gojković (28), Beograđanin kome su snovi počeli da se ostvaruju pre dve godine.

Tada je samouki dizajner koji je učio iz knjiga i sa intereta dobio poziv da radi za jednu od najpoznatijih video-igara „Kol ov djuti” (Call of Duty). Studiju „Aktivižen” dopao se njegov porfolio na onlajn platformi Artstation.com. Angažovali su ga da radi oružje, vozila i predmete poput kutija i buradi za poslednji nastavak „Infinity Warfare”.

Mladi dizajner nada se da će njegov primer biti inspiracija i motivacija za druge dizajnere koji u Srbiji vredno i kvalitetno rade. Da će videti da nije nemoguće da se dobiju i najveći projekti. Neki od njih su već postigli uspeh.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s