Vilnev će režirati novu “Dinu”

Dok se njegovo poslednje delo – nastavak “Blejd ranera” pod nazivom “Blejd raner 2049.” još nalazi u fazi postprodiucije, Deni Vilnev odlučio je da režira još jedan SF rimejk – “Dinu”.

Foto: Gettyimages

Prava na klasik Frenka Herbeta krajem 2016. godine otkupio je autor filmova “Godzilla” i “Warcraft “ – studio “Ledžendari entertejnment”, a Brajan Herbert, Frenkov sin, potvrdio je zvanično na Tviteru da će Vilnev režirati novu “Dinu”.

Smeštena u daleku budućnost, “Dina” priča priču o Polu Atreidu, protagosti čiji roditelji prihvataju kontrolu nad pustinjskom planetom Arakis. Nedugo nakon dolaska Atreida na planetu, vojvoda Leto – Polov otac, svrgnut je sa vlasti u puču čija je osnova bila izdaja, a Pol i njegova majka pobegli su u pustinju.

Za produkciju projekta zaduženi su Tomas Tal, Meri Parent i Kejl Bojter, dok su izvršni producenti Brajan Herbert, Bajron Merit i Kim Herbert.

Ovo nije prvi put da “Dina” zaživi na filmskom platnu – roman je takođe dobio adaptaciju 1984. godine, koju je režirao Dejvid Linč. Uprkos neuspehu i zaradi od samo 30,9 miliona dolara, film je u skorije vreme dobio kultni status.

Čuveni režiser Aleksandar Hodorovski planirao je 1973. godine adaptaciju u saradnji sa Salvadorom Dalijem, Orsonom Velsom i Mikom Džegerom, ali se njegova zamisao nikada nije ostvarila usled nedostatka novca.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s