Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”: Y: The Last Man – Najzad, svet bez muškaraca

Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” održava svoj redovni program svakog ponedeljka u Domu omladine (Tribinska sala na prvom spratu, pored Američkog kutka), od 19.00.  Danas na programu:

LK

Jorik Braun i njegov ljubimac, majmun Ampersand, jedini su preživeli planetarnu kugu koja je ubila svakog sisara na svetu koji poseduje Yhromozom (rekli bismo – muškarce, ali to nije sasvim tačno).

Dok se žene bore da postave temelje nove civilizacije Jorik u pratnji Agentice 355 i briljantne mlade genetičarke Alison Men putuje svetom u potrazi za svojom devojkom i odgovorom na pitanje: zašto je on jedini muškarac na Zemlji…

„Poslednji muškarac na svetu“ je stara žanrovska ideja, zagledana iz svih uglova desetinama puta. Brajan K. Von (scenario) i Pia Gera (olovka) su uspeli da osveže stare postapokaliprične obrasce i razviju ih na način primeren i zanimljiv čak i okorelom čitaocu u dvadesetprvom veku. Postapokalipsa, SF, horor, istraživanje prodnih predubeđenja, erotika, mistika, ovaj serijal ima sve.

O tome da li je ovo utopija ili distopija uljudno će razgovarati: Jelena Jokanović i Miloš Petrik

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s